ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 09-09-2010, 11:08:46
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i proučite pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.

+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Kenija: Mombasa
« previous next »
Pages: [1] 2 Print
Author Topic:

Kenija: Mombasa

(Read 1787 times)
Haralampije
novajlija
*

« on: 27-01-2010, 14:59:54 »

Autobus očajnički pokušava da se iščupa iz Najrobija, laktajući se sa hiljadama drugih vozila koja imaju sopstvene planove za korišćenje oskudnog saobraćajnog prostora. Temperatura raste iz sekunde u sekundu. Putnici se tope u sedištima, kaplju po podu i otiču u vidu potočića...

Autori: Lazar Pašćanović, Marko Đedović

Pročitajte ceo tekst
Relja
putnik kratkoprugaš

« Reply #1 on: 07-02-2010, 11:22:44 »

Ово је ипак било мало туристички, нисмо прочитали много о људима у Момбаси... ако смем да критикујем Smiley
Lazarr
Guest
« Reply #2 on: 07-02-2010, 11:44:48 »

Pročitaj ponovo.
beauty
putnik dugoprugaš

Мераклија

« Reply #3 on: 07-02-2010, 12:04:32 »

Хаха, мени је одлично! Smiley

А оно за пијење воде је истина. Зато много људи каже да ништа не може да им утоли жеђ као вода, а истина је да је фора у томе како се пије, а не шта се пије. Grin

abby
novajlija
*

« Reply #4 on: 07-02-2010, 12:53:26 »

momci fantastično.
ja sam oduševljena vašim putovanjem, tekstovima, duhom. svaki dan čekam novu priču. kada čitam vaše priče meni već toplo pa ne moram u kući ni da palim grejanje.  vaše  priče me vraćaju u život. mnogo bi volela da sam na vašem mestu.
ja nikada nisam videla male crvene banane. kakvog su ukusa?
ogledalo
putnik srednjeprugaš

« Reply #5 on: 07-02-2010, 13:37:36 »

Ne moram reci da je odlican tekst, kao i uvek.
Nego hteo sam vas pitati nesto o slike koje stavljate. Mnogo mi se svidzaju one 16:9 slike, a posto sam u potrazi novog aparata, interesuje me koji aparat koristite Smiley Odlicne su boje, kontrast a i ekspozicija. Neznam, mozda i obradzujete slike, medzutim posto ste na putovanje i nemate puno vremena gubiti na tu stvar, hteo bi imati aparat koj moze ovo postici.
Kako bih zeleo i ja jedno vakvo putovanje Smiley
Relja
putnik kratkoprugaš

« Reply #6 on: 07-02-2010, 13:51:33 »

Прочитао Smiley
sirijus
putnik-pripravnik
**

« Reply #7 on: 07-02-2010, 14:10:36 »

Baobabi, žirafe, biblijski arheolog, sok od urmi, okean, duh Indije, dašak Sirije...ovako kad poređam, hm, pa vi ste bili u...raju! Smiley
gradimirstories
Guest
« Reply #8 on: 07-02-2010, 14:29:25 »

Ono što vam je onaj islamski mistik, vlasnik čajdžinice, rekao o pijenju vode, ne odnosi se samo na vodu nego i na pivo. Tako ga pijem već godinama, užitak je veći. Da li ste vi Jusufove voćne sokove pili na način koji vam je savetovao čika Hasan? Ne bih rekao...
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #9 on: 08-02-2010, 09:10:55 »

Crvene banane... Hm, ne bih umeo da opišem ukus Smiley To verovatno znači da moram ponovo da ih probam.

Te fotografije su snimljene aparatom canon powershot A710. Ništa spektakularno, mali džepni aparat.

Za pijenje vode, istina je, i ja je otad pijem onako kako nam je Hasan (tj Muhamed) objasnio, posebno kad je ima malo.

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
smaja
novajlija
*

« Reply #10 on: 08-02-2010, 11:25:16 »

Fotke su stvarno fantasticne, posebno mi se ova prva dopada! Cheesy Bravo, bravo!! Nemam nista novo da dodam na sve ove komentare, i ja sam, kao i svi koji ga citaju, apsolutno opcinjena vasim blogom Cheesy Lepo vas je znati :*, samo napred!
Hisar
Guest
« Reply #11 on: 08-02-2010, 12:39:46 »

Sladunjavo kao taj voćni mix.
panonski
Just naive enough
Global Moderator
putnik dugoprugaš

dare to ask

« Reply #12 on: 08-02-2010, 12:49:48 »

Odlična igra, probaću je na sledećem putovanju!  Što se tiče čika-Hasana, podseća me na neke ljude odavde koji imaju smućkaj-i-prospi životnu filozofiju: malo islama, malo sufizma, malo nekakav "new age" spiritualizam... ali moram reći da mi je simpatično ovo poređenje Evrope sa malim detetom. Cheesy
Iz dosadašnjih tekstova, reklo bi se da su skoro sve domaće devojke koje srećete izrazito požtrvovane osobe koje žive u raskoraku sa tradicionalnim stavovima svojih zajednica. Da li mislite da je to slučajno, ili da je to tipičan profil osoba koje se nalaze na CS u Africi ili nešto treće...?

When Rome was built in 750 BC, Aleppo was already 2500 years old.
radap
Guest
« Reply #13 on: 08-02-2010, 13:01:51 »

uzbudljivo kao i sve do sada. odlično napisano. Izgleda da je netolerancija prisutna u svakoj društvenoj zajednici i da je zaista mukotrpan put do prihvatanja drugačijeg mišljenja (mislim na majku koja je školovala svoje kćeri iako je znala da će je familija odbaciti)
aquatic
Guest
« Reply #14 on: 08-02-2010, 14:40:21 »

Super tekst, kao i ostali, samo imam jednu zamerku na ceo blog. Voleo bi da vidim više slika ljudi koji imaju značajniju ulogu u prici. Npr, ovaj put je tu Jusuf, ali Hasana i Kristine nema. Iz Najrobija ste ubacili slike Sandre i Trejsi ali Nensi i Meri, koje se u priči mnogo više pominju, niste itd. Mislim da bi nam na taj način omogućili da se još više uživimo u priču. Pretpostavljam da nije lako uploadovati slike iz africkih net-caffea ali umesto slika baobaba ubacite još par slika likova koji se pojavljuju u priči, i bićete još bolji.
Pages: [1] 2 Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!