ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 09-09-2010, 11:52:21
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i proučite pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.

+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Kenija: Najrobi, Markova priča
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 Print
Author Topic:

Kenija: Najrobi, Markova priča

(Read 3356 times)
beauty
putnik dugoprugaš

Мераклија

« Reply #15 on: 23-01-2010, 18:00:28 »

Може из Србије да се шаље Вестерн Јунионом. Чак се врти и реклама по поштама и телевизијама.

vuk_kg
putnik srednjeprugaš

« Reply #16 on: 23-01-2010, 20:30:00 »

Mozda da se otvori tema tipa "pomoc za Nensi" ili nesto slicno gde ce biti Markov (ili neki drugi) racun na koji se moze uplacivati novac. Svako ko uplati neka se potpise u temi da je uplatio, cisto da podstakne ostale ali u svakom slucaju da se ne istice iznos obzirom da je to ipak licno i u skladu sa razlicitim mogucnostima. Akcija bi mogla da traje dok ste na putu ili da se odredi neki datum. Ako bi ovo zazivelo, rado cu se aktivirati da bar na face upoznam ljude sa celom akcijom. Inace, valjda bi se skupilo bar 50-ak evra, a i to bi im verovatno nesto znacilo. Eto, ako neko ima neki drugi predlog neka kaze, a ti Chi kad ti stigne struja Smiley javi sta mislis...
godo
Guest
« Reply #17 on: 23-01-2010, 21:08:31 »

Quote from: "beauty"
Може из Србије да се шаље Вестерн Јунионом. Чак се врти и реклама по поштама и телевизијама.
Tako je, od skoro iz većine pošta u Srbiji moze da se posalje novac Vestern Junionom, do 90.000 dinara dnevno(uplaćuje se isključivo u dinarima, iznos se odmah konvertuje i primalac novac dobija u valuti dostupnoj u toj zemlji, najčešće evro ili američki dolar), u bilo koji deo sveta, samo sa ličnom kartom. Potrebno je samo ime osobe kojoj se novac šalje i referentni broj se pošalje osobi kojoj se novac šalje, kao i kod prijema.
Skoro sam slao neke pare, pa znam.
Skoro sam slao
np
Administrator
novajlija

« Reply #18 on: 23-01-2010, 21:35:26 »

Au, majku mu poljubim, sad još ispade da oni naši iz ambasade nisu baš skroz poludeli Smiley. No, tako to ide, što je opasnije i što je veća beda, to su ljudi bolji i više paze jedni na druge... Svaka čast na ideji za parice, konačno da se da nešto u dobrotvorne svrhe, ali na pravu adresu... Sad nećete biti samo avanturisti i putnici, nego i misionari Smiley  Inače, blog se čita u jednom dahu (čak se vide i prekidi struje Smiley ), svaka čast Chi!
« Last Edit: 23-01-2010, 21:42:01 by np » Logged
Relja
putnik kratkoprugaš

« Reply #19 on: 23-01-2010, 21:56:20 »

Кад сам написао пост о малој помоћи, имао сам у виду баш Вестерн Јунион. Може да се шаље из Србије.
http://www.posta.rs/struktura/posalji/sr_transferNovcaInostranstvo.asp
http://www.posta.rs/struktura/posalji/dokumenti/Cenovnici/Cenovnik WU uputnica.pdf

Знао сам и да багра из ВЈ узима 10% од суме која се шаље, али мислим да немамо бољи/згоднији начин. За суму од око 100 евра, узимају 1500 динара.

Мислио сам да за почетак скупимо тако некако - 11500 динара. То је око 100 евра плус трошкови. Ако скупимо више, добро је, али мислим да је ово нешто што можемо да урадимо. Довољно је да 30 људи уплати нешто мање од 400 динара, неко ће више, неко ће мање. Да се не залећемо, немамо амбицију да решимо проблеме те жене, јер на жалост не можемо, али замислите како би вама било да вам неко да још једну месечну плату, каква је да је.

Ја живим у Србији, и спреман сам да се ухватим "организације", тј. слања новца, сакупљања, свега што иде, јер све то обавити је стварно ситница.
Relja
putnik kratkoprugaš

« Reply #20 on: 23-01-2010, 22:42:39 »

Сад сам се мало занео, и гледам, лет од Најробија до Истанбула Ер Арабијом преко Шарјаха је 300 евра... сад ћу да погледам и какви су услови за транзит кроз УАЕ за држављане Кеније... и копка ме ова цифра од 500 долара годишње... али да се не залећемо, прво скочи... Smiley

Можда ће се неко запитати каква корист помоћи једној породици, кад их на милијарде пати... ја то не гледам тако, 1 од милијарду је у математици јако мали проценат, али зашто поредити и рачунати. Ако се један живот, или 2-3 може променити бар мало набоље, то није мало. Еј, један живот, једно људско биће, једна породица, помоћи им да бар један месец мало боље живе... па где је то мало?
vlada kuvar
putnik srednjeprugaš

« Reply #21 on: 24-01-2010, 01:01:51 »

Chi legendo 
skidam kapu, ovu kuvarsku ... nevidjeno zavidim i sazaljevam situaciju pomalo, mada ipak to je realnost Afrike ... Blog se zaista cita u jednom dahu i zaista se osecam kao da sam sa vama.
Nemojte da klonete duhom,  prolazite nesto sto neko nece za ceo svoj zivot i pomisliti. jos jednom bravo i cuvajte se

the world ıs too small for travelers...
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #22 on: 24-01-2010, 10:16:21 »

Pozdravljam inicijativu, i bas mi je drago sto se spontano javila Smiley I ja mislim da nije mala stvar pomoci jednoj porodici, bez obzira na to sto milijardu njih nije u boljoj situaciji. Mozda ce onda ti ljudi, kojima pomognemo, jednog dana pomoci nekom trecem, i tako dalje, u tom duhu. Na kraju krajeva, najgore je biti sasvim indiferentan.

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #23 on: 24-01-2010, 10:22:00 »

Odlicno ako moze da se salje, znam da nekad nije moglo. Ako neko od vas zeli da se pozabavi prikupljanjem i sve to organizuje, to bi bilo zaista sjajno! Cini mi se da ima dobru sansu da uspe, vec se nekoliko ljudi javilo na mejl da bi doprineli Smiley Ne bih da odredjujem kako cete to uraditi, niti ko bi skupljao novac, najbolje da se sami dogovorite, jer je ideja od vas i potekla Smiley Nensi nisam nista spominjao, i radije ne bih, dok akcija ne bude pri kraju, za svaki slucaj Smiley

I da odgovorim Zdravku na kratko, bice muskih u narednim postovima. Sad mogu ukratko opisati zivot dva momka iz komsiluka koja sam upoznao. Vilis je zavrsio faks, zivi kod Dzefrija i nedavno je zajedno sa nekim Nemcem u svom selu napravio sirotiste. Nazalost, Nemac je mutan lik koji ne prosledjuje novac koji dobija od sponzora za sirotiste, a i poznat je po tome sto bezi iz kafica bez da plati racun - dva puta se desilo dok sam bio tamo. Zbog toga Vilis ne zna sta da radi, projekat mu propada, ali nije ni on nevinasce. Iako nema novca, nekako uvek ima za pice, uvek od nekoga izvuce pare, tako da stalno nesto cuga.

Dzefri je tiha, mirna i postena osoba, ali bez posla trenutno. Svakodnevno pokusava nesto da nadje, na svim poljima, ali u tome ga sprecava sto nema pare ni da plati kartu za bus da ode do grada i trazi posao (svercovanje je nemoguce). Vilis i ekipa ga vecito nesto maltretiraju da radi za njih, tako da povremeno pobegne kod Nensi na par dana da se skloni od svih, a i da jede ko covek. Doduse, kod Nensi dolazi vise njih da jede povremeno...

Uros je trenutno u Ruandi.

Едет трамвай, мы без билетов...
Afrikanka
novajlija
*

« Reply #24 on: 24-01-2010, 11:34:14 »

Prvo proveri da li ona ima bankovni racun.Verovatno da da jer je zaposlena.Ako ne, lako je otvoriti i bez novaca.Zatim joj se pare salju direktno na njen racun.Njoj daju u banci sve brojeve,sifre, podatke, na koje se salje iz inostranstva.Pa se to objavi ovde i ko zeli neka izvoli.
Novac relativno brzo stigne,"kompjutersko" vreme 2-3 dana.
Ovaj nacin je najednostavniji.
Mozes mi dati njen broj telefona da je ja pitam za racun ili da je uputim da ga otvori i kako.
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #25 on: 24-01-2010, 17:12:36 »

Drugarica mi je napisala mejl da ipak nije moguce slati Western Unionom van Srbije, ona je pokusavala, ali nije moglo. Evo i izvoda sa sajta Western Uniona http://wu.co.rs/faq_s.html :

Da li je moguce slanje novca iz Srbije i Crne Gore?
Zbog zakonskih ogranicenja slanje novca iz SiCG trenutno nije moguce, nego samo isplate transfera.

Bilo bi dobro da ih neko pozove i proveri da li je moguce slati iz Srbije u inostranstvo. Vidim da godo kaze da je slao, pa posto imamo kontradiktorne informacije, valjalo bi proveriti jos jednom.

Radije bih izbegao opciju sa direktnom uplatom na njen racun, ako ga ima.

Relja
putnik kratkoprugaš

« Reply #26 on: 24-01-2010, 17:18:00 »

Пошто видим да има заинтересованих, ајде да пређемо са речи на дело.
У понедељак отварам динарски рачун на који ћемо да скупљамо, мислим да је то најлакше, уплатити новац на динарски рачун.

Кад скупимо барем стотињак евра, онда ћемо да шаљемо. До тада ћемо да видимо како је најбоље послати у Кенију, да ли Вестерн Јунион или ово што Африканка каже, то ћемо лако да решимо кад сакупимо.

Онда ћу да отворим тему на форуму да даље разрађујемо детаље Smiley Ако успемо сад, можда пробамо још који пут.

Марко, мислим да не треба ништа да говориш Ненси, осим ако не дође до тога да нам требају подаци о њеном рачуну. Ако и сакупимо новац, мислим да ни од тога не треба правити неку причу, само написати да су Маркови другари прочитали блог и хтели да пошаљу мали поклончић за децу, јер им се свиђа како их је Марко описао Wink
Relja
putnik kratkoprugaš

« Reply #27 on: 24-01-2010, 17:26:48 »

Quote from: "chivitli"
Drugarica mi je napisala mejl da ipak nije moguce slati Western Unionom van Srbije, ona je pokusavala, ali nije moglo. Evo i izvoda sa sajta Western Uniona http://wu.co.rs/faq_s.html :Da li je moguce slanje novca iz Srbije i Crne Gore? Zbog zakonskih ogranicenja slanje novca iz SiCG trenutno nije moguce, nego samo isplate transfera.Bilo bi dobro da ih neko pozove i proveri da li je moguce slati iz Srbije u inostranstvo. Vidim da godo kaze da je slao, pa posto imamo kontradiktorne informacije, valjalo bi proveriti jos jednom.Radije bih izbegao opciju sa direktnom uplatom na njen racun, ako ga ima.

Држава се не зове Србија и Црна Гора већ цирка три године, мало су застареле информације Smiley
Поставио сам линк на сајт поште Србије, рекламирају могућност слања новца на свим телевизијама већ неко време, у поштама у којима сам био виси обавештење да је могуће... и сад сам звао број одавде:
http://www.posta.rs/struktura/posalji/sr_transferNovcaInostranstvo.asp , 011 333 4 999, јавила се Дарија иако је недеља увече, и рекла ми да се може слати новац у "све земље света".
Могу да одем у пошту сутра да проверим и лично, али мислим да нема потребе.
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #28 on: 24-01-2010, 17:28:41 »

Onda odlicno Smiley

spavac
putnik dugoprugaš

Deb`o!

« Reply #29 on: 24-01-2010, 21:12:39 »

Ristekpa Chi.

"...ono što pokušavam sad, ti nećeš za ceo svoj život..."
Pages: 1 [2] 3 Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!