ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 09-09-2010, 11:08:00
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i proučite pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.

+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Kenija: Najrobi, Lazareva priča
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 Print
Author Topic:

Kenija: Najrobi, Lazareva priča

(Read 2915 times)
Acketa
Global Moderator
putnik dugoprugaš

It's the wonderful world of possibilities :-D

« Reply #15 on: 18-01-2010, 15:00:36 »

Uzbudljive priče, neke i jezive a sve vrlo upečatljivo i dobro prenešeno. Ambasador me nije iznenadio... ali je ipak bio fini, primio vas i upozorio na ono što misli da je opasnost. To što je ignoramus a opet na tom mestu na kom je jedino zabrinjavajuće. Jedno nisi naglasio, a to je da li su svi sa kojima ste komunicirali (osim ovih naših) crnci. Ne znam da li mi je promaklo ali nije mi bilo jasno odakle je ona NVO radnica...
Čini se da su dosta liberalni po pitanju muško ženskih odnosa, deluju čak emancipovano. Interesantno, interesantno, jako mi se čita još!

The soul has greater need of the Ideal than  the Real ...
Реља
Guest
« Reply #16 on: 18-01-2010, 18:21:55 »

УБР, недавно сам читао занимљиву књигу о Кенији, зове се It's our turn to eat, од Michele Wrong, која има још двије одличне књиге о новијим дешавањима у Африци, о Мобутуовом Заиру и Еритреји.
Још једна ствар која ме одушевљава у вашем писању о људима је да се не понашате као туристи, нема примедби типа "црнци су јако љубазни али јако сиромашни, дали смо једном пет долара и носио нам је ствари" или амбасадорских "не идите тамо, црнци ће вас убити", већ сликате праве људе, кроз њихове речи, улазите у њихове животе њиховим очима, не гледате их као антилопе у "Опстанку".
Што се тиче питања, мислим да је ту тројиц повезује кенијска слобода говора и смелост власника тих комбија Smiley Не могу да замислим пуно земаља у којима би та тројица могла да доминирају у средствима јавног превоза да не изазову скандал, тужбе, презир, подсмех... замислите Исуса у Србији или било где у хришћанском свету у тим количинама, Бин Ладена било где на западу у тим количинама, додуше "Месија" Обама је дозвољен и популаран... Исус поред Бин Ладена... дефинитивно кенијска толерантност, нема шта друго Smiley Ма колико биле тужне те њихове племенске нетрпељивости.
klapac
novajlija
*

« Reply #17 on: 19-01-2010, 01:01:51 »

odlican text, pravo uzivanje je citati.
sta je zajednicko za ovu trojicu...pa verovatno njihova mega vasionska popularnost.
slobo665
putnik dugoprugaš

Tamo gde prestaje logika pocinje Srbija!

« Reply #18 on: 19-01-2010, 01:29:42 »

Bin Laden je digao u vazduh ambasadu od Obame a Isus nije bio tu 
Svu trojicu vole  Cheesy
Za jednog sam 100% siguran da ima rodbinu u Keniji, za drugog se sumnja a treceg niko nije pitao za rodbinu  Grin
marienplatz
putnik-pripravnik
**

« Reply #19 on: 22-01-2010, 00:24:15 »

ja mislim da je za ovu trojicu zajednički imenitelj MOĆ koju imaju  angel/devil
a propos temi, danas videh da će na kolarcu u beogradu biti ciklus predavanja na temu putovanja u afriku pod nazivom "snegovi moje afrike - kenija" koja će držati izvesni savetnik u ministarstvu spoljnih poslova republike srbije http://kolarac.rs/#/predavanja
hmh, pitam se da li je to neko od tih naših afrofobičnih predstavnika koje ste vi tamo upoznali 

srećno na putešestviju i blogujte malo češće  Smiley
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 22-01-2010, 11:35:06 »

@Relja
Razdvojili smo se zato što su Uroša više zanimale Uganda i Ruanda, a Marku i Lazaru se više išlo na obalu Indijskog okeana. Pošto nismo imali vremena da obiđemo sve, rešili smo da se privremeno rastanemo. Upoznali smo u Najrobiju Ivana iz Hrvatske, koji se pridružio Urošu, pa smo tako formirali dve dvočlane ekipe.

@Acketa
Svi su crnci, ali nam je nekako glupo da to navodimo jer su ovde svi crnci. Kao da putuješ Evropom i pišeš "Upoznao sam Džona, koji je belac, a onda sam upoznao Lusi, koja je belkinja..." Samo kad naglasimo da je neko stranac (Englez, Japanac, Amerikanac) postoji šansa da nije crnac. A strance retko srećemo.

@marienplatz
Tvoj odgovor za Obamu, Bin Ladena i Isusa se u potpunosti slaže sa mojim mišljenjem, tako da ti dobijaš nagradu iz Kenije. Moj utisak je da se vozači matatua pale na moć, snagu, opasne likove sa kojima se ne valja zajebavati. Mislim da njihovo rezonovanje ne ide dalje od toga.

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
GolosinNa
Guest
« Reply #21 on: 22-01-2010, 11:47:41 »

Marko, Lazare, ako cete malo da odmorite, pravac http://en.wikipedia.org/wiki/Bazaruto_Island Smiley
Relja
putnik kratkoprugaš

« Reply #22 on: 22-01-2010, 19:09:44 »

Хвала за одговоре, и ако вас не мрзи спомените у по једној реченици како иде с визама, пошто сте споменули да има проблема, а и после оног с Етиопијом.
Jelena
putnik srednjeprugaš

« Reply #23 on: 23-01-2010, 16:08:20 »

Sjajan blog, toliko inspirativnih razgovora i ljudi..ah, ambasadore da ne komentarisem...i da, Borhes je u pravu  Wink
samo napred  Smiley
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #24 on: 24-01-2010, 09:39:29 »

Evo o vizama, u po jednoj recenici Smiley

Sudan - ambasada u Kairu, 100$, + 30ak evra za pismo preporuke od srpske ambasade + jos 30$ neka registracija u Sudanu

Kenija - na aerodromu, 20 evra

Tanzanija - na granici, 50 dolara

jelich
novajlija
*

« Reply #25 on: 24-01-2010, 12:33:46 »

O Najrobiju sam prvi put cuo u sad vec legendarnim stripovima o Mister Nou kad sam imao 6 godina, uvek mi je posebno prijatno procitati nesto o tom gradu..
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #26 on: 24-01-2010, 15:44:43 »

O Najrobiju sam prvi put cuo u sad vec legendarnim stripovima o Mister Nou

A gde drugde? Taj broj se zvao "Najrobi autostop" Smiley

Relja
putnik kratkoprugaš

« Reply #27 on: 24-01-2010, 19:38:45 »

Evo o vizama, u po jednoj recenici Smiley

Sudan - ambasada u Kairu, 100$, + 30ak evra za pismo preporuke od srpske ambasade + jos 30$ neka registracija u Sudanu

Kenija - na aerodromu, 20 evra

Tanzanija - na granici, 50 dolara

Црвени пасош без мане што прелази гране без пуно акања Wink Хвала!

O Najrobiju sam prvi put cuo u sad vec legendarnim stripovima o Mister Nou

A gde drugde? Taj broj se zvao "Najrobi autostop" Smiley

А она кад је исто у Африци, али чини ми се у Камеруну и у Нигеру? Од тог стрипа имам жељу да посетим Агадеш, Зиндер, Гао, Тимбукту... ал стално ратују Туарези тамо Smiley И Манаус наравно Smiley

Иначе, у овом посту бих критиковао пропагирање атеизма Wink Tongue
« Last Edit: 24-01-2010, 19:41:46 by Relja » Logged
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #28 on: 25-01-2010, 11:04:04 »

Samo da napomenem da se Kartum jako promenio od vremena kada je Mister No bio tamo... Smiley

Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #29 on: 25-01-2010, 23:44:39 »

Citam i uzivam! Doduse, propustio  sam par poslednjih tekstova, pa sam veceras bio i u Sudanu i Keniji, Somaliji... Sta li cu tek da sanjam nocas:) Elem, ne nadam se poklonu iz Kenije, ali, evo mog vidjenja 3 pomenuta lika:) Do sad nisam cuo ni za postojanje plemena u Keniji, a kamo li za njihov sukob, ali, veceras sam saznao da ih ima 3, pa mi nekako ove poznate face lice na predstavnike svakog od tih plemena, na kraju krajeva i svi oni poticu iz ponekog plemena... Za razlog zasto ih slikaju po busevima - nemam objasnjenje, bitno da sam ja rekao nesto Smiley)
Pages: 1 [2] 3 Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!